Garage natt

Igår va jag till Homopaten å fick massa tabletter å sånt, så nu jävlar om inte min mage blir bra! ;) Inte är de skit billigt iaf med sånt men de är de värt! Speciellt när jag vet att jag blir bättre när jag äter så här :) Härligt! Å de får mig att längta super super mycket till en sak! Men de tar vi en annan gång! ;)
Efter jag vart hos henne så åkte jag å plågade mig med akupunktur! Gjorde skitjävlaskit ont kan man säga men de blir skönt i längden! Så nu kommer ryggen bli bra oxå :) Wiiie! And up we go!! ;)

Efter den goda maten jag å älskling åt igår så åkte vi över till Therese å Roger å vart där ett par timmar, fika å prata massa å hade tok trevligt! De gillas!! Helene, Linnea å Cosmos va oxå där :)
Å de börjar synas på Gini nu att de är nåt på gång!! :D Hoppas de är valparna som syns å inte att hon äter mer mat ;) haha..
Slänger upp en bild på Gini:



Gini står uppställd, visst är hon fin!?! :)

Efter vi vart hos dom så skjutsa Conny hem mig å han åkte in på verkstan, klockan 23. Men men sagt å gjort så åkte han å kom hem halv 5. Å åkte gjorde han igen vid 10:30 idag. Han ska sälja en bil som stått ett bra tag å över snöad å isär plockad :P Å jag tror de inte gick så speciellt bra för han :P Den ville inte riktigt starta å så.. Å killen som ska köpa den ville köra hem den! :O Såå de är bara för Conny att skruva å dona de! Men va gör man inte för pengar ;)

/K

Nygaddade! =)

Igår åkte vi till Stockholm å tatuerade oss :) Va mupp med bloggen igår så kunna inte lägga upp nå bilder. Kommer lite idag istället. :)



Min nya tatuering, tillängnad min älskade Dark Man! <3



True Love Never Fades! <3



Conny ligger å blir plågad av Fredde ;) hihi



Freddes lilla 13 v gamla chihuahua valp Sonija :) <3



Connys nya påbörjade projekt. Har ca 3-4 timmar kvar på den :)

Tack Linnea å Cosmos för de trevliga sällskapet! :D

/K

Natti natt

Idag skulle jag till homopaten eller hur de stavas, men körde fast hemma på gården hos mamma så jag fick ringa å bok om min tid till på fredag istället. Så istället för de fick jag skotta gården! Men mamma hjälpte oxå som tur va :)
Så alltså sammanfattat så går inte 18", dubbfritt, bakhjulsdrift och 2 dm ny snö så bra ihop. ;)
Bilen blev kvar där å mamma å Jouni skjutsade hem mig på kvällen. Blev kvar där på mat oxå. Jag va duktig å åt både fisk å potatis idag! Tummen upp för mig!! :)

Nu ska jag gå å sova, ska upp tidigt imorn å åka till Stockholm till min älskling med Linnea å Cosmos :) Både jag å älskling ska tatuera oss, kul kul!! :D
Jaja, hörs imorn nån gång ;)
Godnatt! :)

/K 


Jobbigt!

Just nu känns allt skit!
Är jätte nere å saknar Conny mer än nånsin!

Fortfarande förkyld å har ont i bröstet när jag andas.. Blir hemma imorn ändå...

Önskar Conny va hemma så jag fick somna på hans bröst som jag alltid gör!

Fuck för de här!

Hej!
/K

Inofficiella hundutställning 28 februari 2010

Gissa om jag längtar!!!
Jag ska ställa Baloo på utställningen den 28 februari :) Ska bli så spännande!

http://soderhamnskk1.dinstudio.se/text1_85.html

Så nu måste de tränas ;) haha.. Hoppas Therese har tid för mig i helgen? ;)

För övrigt så känner jag mig bättre idag så imorn ska jag jobba. Sen på torsdag åker jag till stockholm. Får sällskap av Cosmos å Linnea! Toppen! :D Tack för de! Egentligen skulle Cosmos besikta bilen på torsdag, men jag har ju inte en pappa som typ besiktningschef för intet heller ;) haha.. Ringde imorse å ändrade tiden åt Cosmos så pappa tar in den imorn bitti istället ;)
På fredag ska jag på akupunktur oxå, fan va skönt, har verkligen ont nu :(

Jaja, jag har inget mer att berätta ;)

/K

Suget!

Åååh jag är sååå sugen på att ringa de där samtalet! Men ska höra mig för lite å samråda med Conny först! De skulle va såå kul å verkligen nåt för mig! :D

För övrigt är jag sjukt, förkyld :( Nyser snart sönder näsan tror jag :S Feber har ag oxå, typ 38 grader, inge kul!
Äh orkar inte skriva nå...

/K

Tvättdag

Idag klev jag upp 09:45, gick till tvättstugan klockan 10. :) Har tvättat fyra maskiner å ska snart hämta de sista ut tumlaren :) Härligt de är att kliva upp i tid å få nå gjort!
Skjutsade Conny till huset vid typ 11 nån gång. Han är så duktig nu å grejar där! Fast han har jätte ont i kroppen. De tar väldigt mycket på honom nu, de märks. Stackars älskling! Men han får ta igen sig när huset är klart :) Han visst ju trotts allt vad han gav sig in på innan huset köptes :P

Imellan tvätt varven har jag sprungit över på Ica å spelat GH med Eve oxå :P haha.. Eve fick börja tvätta på min tvätt tid efter som jag va klar så tidigt :) Åt faktiskt frukost med Eve idag oxå, duktigt av mig! :)

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis innan jag hämtar tvätten. Sen ska jag åka ut till huset å hjälpa till :) igår kom vi hem runt 00.30 eller nå sånt från huset :) De ligger golvspånskivor i halva hallen å halva köket nu. Toppen! :D

/K 

Fining =)



Älskling satte även dit dimmljus å AC Schnitzer backspeglar igår :)
Längtar till sommarn då M-paketet åker på å Sommar fälgarna!! :)


Heldag!

Idag har jag haft en hel dag men Helene igen :) De tycker jag om! Vi har vart på skoter crossen ute på flyget å kikat en sväng, sen åkte vi till Furan å prata lite, sen åkte vi till huset å kolla hur de gick för grabbarna å snickra, å sen åkte vi på Flinken å åt lite. Sen åkte vi hem hit för att hämta tigersåg åt Conny, men jag fick så ruskigt ont i magen så nu ligger jag på soffan å laddar om batterierna tills ikväll då vi ska på middag hos Helene å Lars. :) Mysigt ska de bli!

Gissa om de röck liiite i Connys SkoterTävlarTarm idag ;) Haha sötnos! Han tävlade ju i de förr. Men nu är han för trasig (han har ju tävlat i cross oxå å de säger ju allt) så han skulle nog aldrig hålla för de :( Tråkigt för han va ju duktig!

Å framåt går de i huset, härligt! Ska väl försöka lägga upp lite hus bilder här oxå så ni får se hur de ser ut. :) Idag höll dom på å lägga golvskivor i hallen :) Härligt!

Nu tror jag att magen börjar bli bättre, typiskt att min bil är i Vågbro nu, annars hade jag kunnat åkt ut till huset igen jag med, jäkla skit!
Jaja, så går de.. Får ta igen de imorn (Efter jag tvättat)
Hej hej

/K

Ryggproblem!

Ost krokar är typ skit gott! Har suttit å tjockat lite sånna med cola, gott! :D

Idag jobbade jag 8-12.30 hihi super skönt! Åkte till sjukgymnasten efter de å fick svar på min onda rygg (som jag haft problem med i 5 år). Ska bli skönt att komma tillbaka å få akupunktur å sjukgymnastik igen!! Första omgången får jag nästa fredag.
Jag är överrörlig i ryggen och musklerna orkar inte hålla tätt och höll på å brytas ner för de inte fick tillräckligt av nå grejs som finns i kroppen. Sjukgymnasten kunna typ stoppa in hela sin hand bakom mitt skulderblad å de ska visst inte va så ;) Kotorna i ryggen sviktar för att musklerna är så dåliga :S Vänster ben sitter fast oxå.. m.m. m.m. kommer inte ihåg allt som hon sa va fel :P Men allt går att fixa genom massa massa träning å akupunktur. Men de tar typ 6 månader innan jag kommer märka att ryggen börjar bli starkare. Smärtan går ju dock bort med akupunkturen :) Äh, de blir nog bra så småningom!
Men mitt bäcken va kanooon fint iaf! Å de va ju bra de! :) Höger axel va väl inte skit bra däremot :P



Nu väntar jag på att Conny ska komma hem. Han är på verkstan eller i huset eller nån stans :P Han skulle på Forsell å hämta virke till huset å till verkstan för att sätta dit AC Schnitzer backspeglarna på min bil. Oj oj oj så han donar. Å jag är bara hemma å latar mig :P haha..
När han kommit hem ska vi åka å handla sen laga nå mat. Men vad????

Å va ska man hitta på ikväll då? Nån som vill hitta på nå? Öppen för alla förslag! :)

/K


Nya vinter fälgarna! =)


18"

/K


:(

Lite ledsen..


Ja jävlar..

Snart är min finaste fina hemma! :D

Är hos mamma nu, ska snart åka å hämta hunden hos Lars å sen åka hem.
Först en sväng på linden.
Hejpa!

/K

Av hela mitt hjärta!

Jag saknar dig min prins!
Jag saknar dig så himla mycket!
Kan inte förstå att du snart vart borta från mig i 6 år!
Du finns alltid inom mig!
Och snart kommer du vara med mig vart jag än går, resten av mitt liv!
Du är alltid nummer ett!
Önskar du va här nu!

Jag ser dig springa emot mig på fältet
och det är svårt att förstå att du en gång var min
och blev våra öden som livet och döden
då skall jag gå så att du kan stanna kvar,
och leva igen



Jag älskar dig, av hela mitt hjärta!



R.I.P Dark Man! <3

1999-2004


Sjukligt smal

Jag tycker inte de är snyggt när tjejer är sjukt smal. Så smal att tunikorna sitter som påslakan :S Inte snyggt alls!
Visst jag är smal själv, men har iaf lite kropp så tunikan sitter på plats..

Conny åkte till stockholm imorse efter att ha vart hemma å vart sjuk sen i söndags. Tomt som fan kommer de bli att sova ensam inatt :( Men han kommer ju hem imorn kväll igen :) Älskade älskling!
Imorn är de en vecka kvar tills vi åker till stockholm för att tatuera oss! Jag längtar tills dess! Slänger upp en bild då på hur min blev :)

Igår kväll bakade jag en rulltårta, måste erkänna att den mamma brukar göra är godare än min. Men så äre väl oftast när mamma gör nå :) Men den vart god iaf :) Så ikväll kommer helene å fikar å snackar lite skit! ;) Alltid lika trevligt! Hihi.. Slutar dock jobba 18,30. men imorn och på fredag slutar jag 1. Gissa om de ska bli skönt! :D

På fredag ska jag även tillbaka till sjukgymnasten efter nåt års uppehåll. De ska bli skönt de med, är verkligen väl behövligt med tanke på hur min förstörda rygg är :(
Har ju ett höj och sänkbart bord på jobbet, men de hjälper inte så bra.. För när jag sitter ner får jag ont så då ställer jag ju mig så klart upp.. Å efter jag stått ett tag får jag ont så då måste jag sätta mig.. Och så håller de på, dag ut å dag in.. Men men, nog klagat om de!

Jag är lite nöjd över en kontakt jag fått upp :) Trevligt!
Äh, off to work..

/K

Sjukling

Helgen har vart blandad faktiskt! I fredags slutade jag sent så då gjorde vi inge specielt.
Igår så hade jag å helene en heldag tillsammans å va å shoppa lite å så :) Åkte å kolla lite hur de gick för älskling att lägga golv i huset :) Great! Sen på kvällen vart de nån öl å utgång.
Fattar itne hur f*n folk orkar trängas i kön in till Olles en helt vanlig j*vla lördag i Söderhamn!?!?! De är helt sjukt! Jaja, sket i Olles å gick på JH istället.. Där är de ju heeeeelt j*vla värdelöst nu alltså!! Man kan inte gå ner på dansgolvet nere längre å dom har tagit bort garderoben! :O Å sen undrar dom varför dom tappar folk!?! Patetiskt!
Jaja där vart de iaf en öl å ett ex antal Captain Morgan å Cola för älskling ;) Lagomt skit mycket på lyset vid 2 tiden skjutsade Fredrik hem oss. Tack för de!!
Vi skulle gå ut med hunden när vi kom hem, Conny tog typ ett steg framåt å tre bakot ;) hihi sötnos! Ramla i snön två gånger gjorde han oxå! :P hahah.. Tur att hunden rastar sig själv sånna gånger, för de gick inte speciellt fort må jag säga. Sen hemma så ramla han ur sängen två gånger oxå. Haha tänkte lägga upp en härlig bild på honom men har inte lagt in dom på datan än :P kan hända att dom kommer upp på kickiis.bilddagboken.se istället :P
Idag har han legat EXAKT hela dagen! Stackarn är jätte dålig! De är nog inte bara bakfylla på honom just nu faktiskt! För då borde han ha repat sig vid de här laget. Han har till och med svettats så han fått pärlor i pannan :( Fast han svettades aldrig för att han va varm :S Tog på sig en T-shirt å den va dyng sur på en gång :S inte bra de inte.. Han har inte ens ätit nå.. Har försökt petet i han lite mat men han kan inte äta. Min stackars lilla älskling! Tror han blir hemma från Stockholm imorn..

Har vart hos Tilda ikväll oxå för hon fyller 2 år idag! Hihi goungen mosters! <3 Conny stannade dock hemma :( Hon blev jätte glad över klossar å böckerna hon fick av oss å Helene å Lars. Å Baloo oxå så klart! :) Hihi.. "Titta däär" Sa hon jätte glatt! Hihi :) Älsklingsungen min! <3

Imorn börjar jag klockan 8. Så jag ska krypa ner i sängen bredvid mitt hjärta nu å kolla på tv innan jag ska sova. Japp så blire.. Först ska jag gå å göra ordning mat lådan! :)

/K


Suck..

Å ont i huvet på de oxå.. Skit dag!

...

Saknar min bästa vän...
Saknar honom jätte mycket..

Big girls don't cry

Haha jaa ännu en kväll i de tunerande livet. Aah va härligt de är! ;) haha, nä men jävligt kul har vi iaf!

Trött som en gris är jag! De kanske kan bero på att jag hade fröken Grue här till typ 1 inatt ;) haha.. Men de va de lätt värt! Hade ett mycket mycket trevligt å intressant samtal hon å jag om.. nä kanske inte ska ta upp de här.. ;) haha men bra nog spännan de va e å prata om iaf ;) Å Vi prata  massa annat tok oxå så klart! Henne kan man prata med om allt å i en evighet! Lessnar aldrig på de heller! :D
Så jag har vart skapligt trött på jobbet idag. Å gissa om vi haft å göra idag då så klart bara för de :P Men men, tog mig igenom den här arbetsdagen oxå. De kan bli värre imorn eftersom jag jobbar till 19 å vet att Conny är hemma å väntar på mig då när jag slutat. Suck för att jobba då! Man kan ju hoppas på en betydligt mycket lugnare dag imorn, men jag tvekar på de...

Åååh va jag saknar min fina älskling! De gör ont i mig. :( Hatar verkligen när han är borta. Blir en stooor tomhet här då.. Ska bli så underbart att få ligga i hans famn å somna på hans bröst imorn! Hihi somna mitt på hans bröst så han måste lyfta bort mig efter jag somnat för att han ska kunna somna. :P Oops. :) Men de är så himla mysigt :) Å jag saknar alla pussar å alla kramar! Älskade älskling <3

Å ihelgen har jag å göra i huset iaf! :) Den som är sugen på att hjälpa till får mer än gärna göra de :) Å den kan ju få komma på inflyttnignsfesten sen oxå då ;) haha..
Nä nu ska jag fan hoppa in i duschen å sen gå å sova! Är ju som sagt så jävla trött. Men först ska jag ringa till mitt hjärta å säga godnatt.
Hej hopp!

/K

Jävla a!

A:et på Connys data har blivit mupp.. Ibland funkar de inte så varje gång jag ska skriva ett A så måste jag trycka lite hårdare på just A. Suck.. haha..
Jaja, what ever..

Har Tarzan här på besök eftersom Eve är i stallet. Sen ska vi äta gooood mat å mysa! Spela GH å sjunga lite ;) De gjorde vi igår kväll med! Mohahaha vi är grymma! Stackars våra grannar ;) Hihihi..

Imorn kommer min nya spis äntligen! Så jag ska plocka undan lite skit å slänga in disk i diskmaskinen så de ser fräscht ut här! :P haha..

Nä, nu ska jag å Tarzan gå på en prommis å sen ska jag städa! Blä för städningen!!
Saknar min fina älskling! <3

/K

Tok!

Igår kväll när vi stog i duschen jag å Conny, jag tror jag aldrig skrattat så mycket nån gång! Haha han är bra rolig när han står å sjunger "vi komma vi komma till pepperkakeland.. hmmhmmhmmhmmmhmm.. pepperkakeland" hahaha han kunna inte de i mitten där så han hmmade bara ;) haha jävla mupp!
sen så va han så elak å stängde av värmen för mig. via rören vid toan :( haha.. fast de kanske beror på att jag gjorde de för han först ;) fast innifrån duschen! ;) han är bra tokig min fina älskling! :)

Imorse åkte han å jobba. Jag tycker de är betydligt mycket enklare när han åker på morgonen än på kvällen. För på morgonen så gåre så fort å jag är så trött så jag fattar knappt att han åker.. På kvällen äre så smärtsamt! :(

Ringde till Faxeholmen idag för våran spis har ju slutat funka. Så vi ska äntligen få en ny!! :D underbart! Den andra va ju bara typ 20 år gammal! :P haha..

Burr va jag fryser.. Hörs sen. har inte tid nu!!

/K 

Härlig prommenad!

Imorse klev jag upp å tvättade. Vartt bara 4 maskiner eller nå sånt tror jag :) Skönt! Efter de tog jag hunden med mig å gick till Östanbo. Vi gick ut på en långprommis med Linnea, Therese å Linda. Å hundarna Sessan, Morris, Ettan ¨å Bessie så klart! De va mycket trevligt! :D Hundarna härjade på å tyckte de va skit kul. Morris å Baloo (dom två svarta små djävularna) försökte föröka sig med den stackars Sessan. Morris på ena sidan å Baloo på andra sidan, så stog dom å jucka mott Sessan. Som är en Golden :P Haha. Tok hundar!
Efter vi prommenerat klart så vart de macka hos Therese innan Roger skjutsa hem oss å Linnea å Sessan. Snällt!
Åkte å käka pizza med älskling, Michel, Stina å Robin vid 19. Göttans!
Nu ligger vi å kollar på tv å myser. Conny åker ju till Stockholm imorn bitti igen :'(.

Conny har lagt golvskivor å isolering i huset nu, eller iaf börjar lägga en del. Härligt! Nästa helg blire maaassa jobb för mig där :)
Känns som om man är på väg nu!

Idag parades Gini igen, vart en hängning på 35 min idag! Yees! Hoppas han inte sköt tomt bara. imorn kommer hon hem så :)

Jaja, nu ska jag mysa ner mig i Connys famn, underbart!

/K

Blötdjur!

Idag vaknade jag vid 10 men låg kvar å myste med Conny å Baloo till typ 11 halv 12. Då klev jag å hunden upp å klädde på oss å gick ut. Conny åkte å fixa med bilen å åkte sen till huset :) Jag å Baloo va ute i 1-1,5 timme. De va så jäkla härligt väder ute! -12 å vidstilla å sol! Skulle vädret kunna va så här jämt så har jag ABSOLUT inge emot vintern! :) Helt underbart va de! Å Baloo älskar ju att va ute så han hade lätt kunnat va ute 5 timmar till om han fick :P Haha.. Men sen så är ju schipperken så att de spelar ingen roll vilket väder de är så vill dom va ute. De kan va -30 å dom vill ut, snöstorm som spöregn, dom är obrydda av de. De är bra :) Älskade hund! <3

När vi kom hem så bakade jag chokladbollar. Smaskens! :) Sen duschade jag hunden, eller båda duschades väl rättare sagt. För jag blev väl typ lika blöt som han :P haha.. De är inte de lättaste att duscha utan badkar för han har ju kommit på att man kan smita ur duschen :P Men de va välbehövligt eftersom han hade lekt med Rocky inne på verkstan här om dagen å va alltså full i olja å sånt skit. Lorthund ;) hihi.. Efter han kom ut från duschen så fick han sitt lilla Schipperke ryck å for runt som en studsboll å ville bli torr! Haha, rulla runt å hade sig överallt, skulle torka sig på mattan, soffan, sängen. Goding! :) Nu ligger han bredvid mig i soffan å sover.

Såg på Therese FB att Gini hade gjort sin första parning idag med en hängning på 20 min!! Hoppas verkligen att de tog sig då!! :D Mysigt! Så om ca 30 dagar vet vi om de är nå bäbisar i magen! :)

Igår lkväll va vi till Therese med Baloo å klippte klor å köpte mat. Å vart där till typ halv 12 :) haha.. Vart myyycket prat. Super duper trevligt!
Nu väntar jag på att Helene ska ringa mig å säga att hon kommit hem från Bollnäs å se om hon kommer förbi på fika. Chokladbollar å kaffe, finns ju faktiskt bullar i frysen oxå :) hihi..

Mjaa, nu då? Hmm.. Vila på soffan en stund innan man städar lite kanske.
Ja så blire nog. :)

/K

Bobelz

Kenneln som valpen kommer ifrån heter Bobelz. Nu vet ni de :) kolla gärna in sidorna http://www.ligan.dinstudio.se/ och http://www.bobelz.se/ och http://kaerrets-kennel.se/ där hittar ni om valpens föräldrar. Kärrets kennel kommer även Baloo ifrån. =)
Jag å Therese (som har Gini) satt å filura ut lite hund namn igår å kom på ganska bra. Hoppas bara att uppfödaren tycker de oxå ;) Jag fick ett riktigt bra namn av henne å hon fick ett super namn av mig. Hoppas de blir dom bara :)

Imorse va vi iväg med Baloo till vetrinären för 1års sprutan. Han tog den utan nå problem alls. Ville äta upp glasburken som vaccinet va i :P haha, knasboll!
Själv så mår jag tok illa, har äckligt ont i magen å fryser som satan! :( Ligger med långisar å mjukisbyxor å dubbla tjocktröjor under täcket å ändå fryser jag :S Va på ftg hälsan å fick sjukintyg å nu ligger jag nerbäddad i soffan. Tänkte sova en stund i hopp om att vakna upp å må bra.
Conny har åkt till huset igen, han va där hela dagen igår oxå. Härligt!! Då kanske de börjar hända lite saker :) De är inte så där skit mycket kvar att göra egentligen. De är bara de att de är så jävla kallt att va där å snickra nu! :S usch.. Men vi ska ju va inne till sommarn så då äre bara att lägga på ett kol ;)
Baloo å jag ligger i en varsin del av soffan, han är så söt lillhjärtat där han ligger å sover :)

I onsdags plockade jag bort julen här hemma, shit va tomt de blev! Måste ställa dit nån golvlampa ist där julgranen stog :P 
Men nu tycker jag att snön kan förvinna å de kan bli ca 30-40 grader varmare än va de är nu! Gud så lovly!

/K 

When I Get Where I'm Going

Denna j*vla dag har jag så j*vla ont i magen! Blir inte riktigt klok på min mage snart! Att den aldrig kan va bra nån gång! :(
Conny är på verkstan å donar, hjälper till å skruvar på nån dumper som va där. Sen ska han fylla på styrservo olja eftersom de vart nå fel på styrservon igår (men han fixa de lätt).

Conny va till håkan igår å kolla på en ny bil. En BMW 530 e39 touring. Men den tyckte han va så stor å klumpig så den blir de inte. Han tycker vi ska hålla oss på 3-serien :P Så vi siktar in oss på Tommys 318 e46a istället :) Touring så klaart! ;) Bara Tommy vill bli frisk från sin magsjuka nån gång vill säga, så vi kan åka dit å prata bil köp :)

Snart äre helg å de innebär parning för Gini (Bobelz Lamborghini) å Tarn (Radash As I Like It) (valpens föräldrar). Hoppas verkligen att de tar sig!!! Seeeen gåre fort tills vi har den lilla! Wiie! Men vi har inte kommit på nå bra namn än. Conny vill att den ska heta Alpina, men de låter som en tik. Å vi ska ha en hane :P Så, ni kan väl ge nå förslag till bra killnamn :)

/K

Schipperke Raspresentation



http://schipperkeringen.se

Schipperke

Schipperken är en utmärkt och trogen liten vakthund. Den är alert, vaken och oförtrutet intresserad av vad som händer runt omkring den. Den visar ofta misstrogenhet mot främlingar men är otroligt tillgiven sin ägare och familj. Den är i regel mycket barnvänlig och är med sin robusta kroppsbyggnad mer lämpad som lekkamrat till barn än många andra småväxta hundraser.

Det vill till en bestämd och konsekvent uppfostran för att ”den lille svarte djävulen” skall utvecklas till den drömhund som den kan bli i rätta händer. Schipperken är alltså både tuff och oöm och för den som vill ha en stor hund i litet format kan schipperken vara ett bra val.

För övrigt är rasen sund och lättskött. Pälsen kräver endast ett minimum av vård. Dess struktur gör att den aldrig blir tovig och att ingenting fastnar i den. En schipperke ser alltid ren ut, även efter en lång skogspromenad. Skogspromenader är en form av motion som schipperken trivs med, den älskar att ströva i regn eller solsken, vinter som sommar och den tar sig fram praktiskt taget överallt där husse/matte själv kan ta sig fram. Detta gör den till en idealisk kamrat att ha med sig. Den ställer också mer än gärna upp på bil- och båtfärder. Dessemellan förvandlas den till en liten kramgod knähund.

En del schipperkeägare har dessutom upptäckt att deras hundar mycket väl kan delta i andra tävlingsformer än utställningar. Schipperken tävlar med framgång i lydnads-och bruksprov samt agility.


Historia

Schipperken härstammar från Belgien och Flandern. Om dess ursprung finns det många åsikter och berättelser och en del har lett till missförstånd som fått spridning i många länder. Belgiska kynologer hävdar att schipperken härstammar från en gammal vallhundsras ”leuvenaar”, som funnits i provinsen Brabant. Dessa svarta vargliknande vallhundar fanns i många olika storlekar. De ägdes vanligtvis av enkelt folk, som använde dem till sysslor som passade deras storlek. De största var vallhundar från vilka våra moderna belgiska vallhundar härstammar. De minsta var gässvallare, råttfångare och gårdvar. Dessa sistnämnda blev schipperkens anfäder. Rasen omnämndes på 1400-talet, då munken Wencelas omtalade att handelsmännen i Bryssel hade svanslösa hundar i husen. Under lång tid var schipperken den i stort sett enda förekommande hunden hos gemene man i Belgien. Rasen har också ett förflutet som vakthund och råttfångare på de belgiska och holländska kanalbåtarna. År 1888 bildades den första officiella belgiska rasklubben för schipperken och rasens första egentliga standard fastställdes. 1882 hade den kungliga belgiska kennelklubben St. Hubert fastställt standarden för de belgiska raserna och schipperken skrevs in som ”världens minsta vallhund, svart med kuperad svans”.
Schipperken var nu registrerad som en av de belgiska vallhundarna. Namnet schipperke kommer från det flamländska ordet för fåraherde ”scheper”. Schipperke betyder helt enkelt ”liten vallhund”.


Exteriörbeskrivning av schipperken

Schipperken är en liten helsvart, kvadratiskt byggd hund med kraftig och högt buren hals. Den har relativt små, trekantiga, upprättstående öron och ett rävliknande huvud med små, mörka, mandelformade ögon. Uttrycket är vaket, skarpt och livligt. Pälsen är riklig, tät och hård. Före kuperingsförbudet, som trädde i kraft 1 januari 1989, kuperades svansen några dagar efter födelsen så kort som möjligt. Idag får den vara kvar och bärs för det mesta rullad i en kringla upp över ryggen. Stubbsvans och ”halvsvans” förekommer också.


Welcome 2010

Mitt nyår firades tillsmamans med min älskling! Vi åkte ut till Peter å där va de fest må jag säga ;) Conny drack lite öl han å jag körde :) Vid 12 slaget åkte vi ner på verkstand å kolla när Lars sköt raketer å så pussades vi ju så klart ;) hihi..
Baloo va duktig! Tyckte de va lite läskigt med de vinande ljudet å de stakra ljuset som regnade ner mot honom :) Men de gick bra. Dagen efter fick jag leka chafför, å skjusta bästa Larsson hem till mobodarne. Va in å kika hur han bor oxå, trevligt. Oj oj så mycket tok vi har hittat på förr i tiden han å jag :)

I lördags va jag på tjejfest ute i Östanbo hos Therese. De va trevligt! Mycket hundprat blev de! De ska verkligen bli spännande allt som ska göras! Längtar å hoppas! :)
Igår åkte jag å Conny å Martin till sundsvall å hämta en "ny" 318 is e30 till Martin å Conny är lite små avis på Martin för den är alpinvit. Conny har ju bara en alpinvit e36 (som egenligen är min) ;) haha. skithögar!
Sen när vi kom hem vid typ 19:30 lagade jag tacos till oss å helene å Lars, de va very gott! Dom åkte hem rätt tidigt, eller ja typ 22 iaf :P Conny skulle åka å jobba, men behövde inte åka förens imorse. Helt underbart! Å gissa om de va massa mys efter dom åkt! :) som tur är kommer han hem imorn kväll igen. Hatar verkligen att han ligger borta! :(
Å jag vill åka hem, är lagom skit less på de här. Tänk om de bara va å säga hej då, nu drar jag å kommer aldrig mer tillbaka! Men så är ju itne fallet!
Speciellt inte med alla våra planer..
Fick lån idag, så vi kan köpa våran nya bil! :) Längtar! Å vi ska på banken snart igen å fixa huslånet å skriva halva de på mig å lite sånt, kul kul!! :)

Idag besikta jag om bilen å den gick igenom på håret! Lambda värdet va ju för högt. De låg på 1,27 å får ligga på 1,03. conny å Martin fixa de genom att svetsa avgassystemet. Så idag när jag besikta hade jag PRICK 1,03 i lambda värde. Haha snacka tur ;) Tur att man har pappa som jobbar där ;) Men de va inte han som besikta den måste jag tillägga, han stog lite fint bredvid en stund å berätta att jag va hans dotter ;) haha
Å tok snöa börja de göra när jag stog å vänta på att få köra in på besiktnigen! Tycker de har kommit tillräckligt mycket snö nu! Nu vill jag ha sommar å soooool!
När jag kommer hem idag ska jag äta mat, för jag hann knappt äta nån lunsch eftersom de blev så sent på besiktningen. Va skit mycket bilar där innan mig :( Sen ska jag sova å vänta på att de ska bli imorn så Conny kommer hem igen! Ååh va jag längtar! Tycker inte inte inte om att sova själva, hatar att va utan han! Blää!
Nä men nu tycker jag att jag har skrivit tillräckligt!
Hörs nå sen!

/K


RSS 2.0